Trädfällning 

Vi hjälper er med fällning av både stora och små träd i södra Sverige

Kontakta oss idag

Professionell arborist i Skåne

Vi hjälper dig fälla dina träd på ett säkert sätt

Alias aborist är aborister från början då vi älskar att ta hand om växter och vår natur men vi erbjuder även trädfällning med hjälp av bland annat sektionsfällning, markfällning eller skylift. Sektionsfällning är den metod av trädfällning vi tillämpar oftast. Vi lägger stor vikt vid att vår natur ska nå bra, då alla djur och människor påverkas. Ibland handlar det om att fälla träd som är skadat, sjukt eller helt enkelt är en risk för dess omgivning. Alla växter och träd behöver att noggrant undersököas för att göra rätt värdering av vad som behövs göras.

Vi fäller besvärliga träd i Skåne med lång erfarenhet. Trädfällning och att arbeta uppe i träd med motorsåg är bland de farligaste yrken som finns men med Alias Arborist AB kompetens utförs detta på säkrast möjliga sätt. Vi arbetar lugnt och metodiskt för att människor & natur ska må så bra som möjligt.

Omdömen

Se var vi utför trädfällning

en person som står och jobbar under en motorhuv

Trädfällning i övriga Skåne

Läs mer
Trädfällning

Trädfällning i Malmö

Läs mer
Trädfällning med skylift

Trädfällning i Lund

Läs mer

Riskmedveten trädfällning kräver noggran planering

 

Alla älskar ett högt, ståtligt träd med mycket historia. Men tyvärr kan inte ett träd leva hur länge som helst utan det behöver fällas. Det finns många aspekter att tänka på när man fäller ett större träd. I Lund där vi har vårt säte finns en stolthet över de gamla och vackra träd som finns i omgivningen. Därför tar vi trädfällning på allra största allvar för att bevara det rika arv träden bär och att naturen fortsätter må bra och frodas

 

Ibland finns det anledningar till att träd behöver fällas helt och hållet. Allt från att det är gammlat och helt enkelt växt färdigt och är redo att lämna plats till nya träd att ta arvet vidare. Men det kan också blivit drabbad av någon sjukdom eller röta. Tyvärr spelar vi människor också en stor roll till anledningen till en trädfällning - träden kan ha blivit skadade av oss när vi brett ut oss i miljön eller kanske rent av blivit vandaliserat av oss till den grad att trädet inte går att rädda. Då är det klokt och nödvändigt beslut att behöva kapa det. Här kommer våra arborister in i bilden.

 

Stora träd kan med föras stora risker att fälla. Det är inte alltid självklart varför, hur och åt vilket håll som är bäst att fälla ett träd. Därför är det viktig att man lämnar över jobbet till någon som har kunskap och erfarenheten av att fälla träd - här kommer vi på Alias aborist in. Då hanteras er trädfällning med största varsamhet och respekt både för trädet men också för omgivningen. Vi har lång erfarenhet och kunskap av att fälla träd.

.

Mångårig arborist med beprövade metoder

 

Alias aborist har arbetat många år med att besiktiga, värdera och fälla träd. Ibland träffar vi på extra svåra fall med trånga miljöer. Det är alltid svårt att avgöra vilket sätt som är bäst att fälla trädet. Vi gör en utvärdering för att riskminimera för människorna runt om kring, men också byggnader och miljön med träd och buskar runt omkring .Vilket sätt är rätt det bestäms efter en besiktning av träd & omgivningen. En vanlig metod som vi använder vid trädfällning är sektionsfällning. Det är en fällningsmetod som går ut på att hissa ned avverkade delar av trädet i en avgränsad “drop zone”. På så vis sker fällningsarbetet kontrollerat och utan risk för att trädbitar hamnar på fel ställe.

 

Vid fällning av träd som står fritt kan fällning ske med hjälp an en skylift där vi kan arbeta snabbt och effektivt även vid väldigt höga träd. Har man ett träd som står omgivet av byggnader bör kan man fälla träden i sektioner för att säkerställa en säker arbetsmiljö. Varje träd som ska fällas är ett unikt projekt. Därför värderar vi dina önskemål noga och låter dig som kund stå i centrum för vårt arbete. 

Trädfällning gör plats för nya projekt i hem & gårdar

 

Ibland kan det vara så att ett träd på din gård eller mark står väldigt fel, det kanske helt enkelt behöver fällas för att ge plats för något nytt. Börja med ett samtal till oss, vi vill självklart bevara våra gamla fia träd så länge som det går. Men vi erkänner också att en del träd är både för sjuka, skruttiga eller står helt fel. Låt oss göra plats för din nästa projekt hemma.

 

Ett problematiskt träd som orsakar besvär för dig, omgivningen och inte minst sig själv kan komma att behöva fällas. Innan du tar ett sådant beslut rekommenderar vi att du tar kontakt med oss. Vi sätter din säkerhet i fokus när vi fäller träd och tack vare vår långa erfarenhet i branschen vet vi vilka riskanalyser som behöver göras för att leverera en säker trädfällning.

 

Inga träd varar för evigt, inte ens i Skåne. När tiden är inne för ditt träd att falla till marken står vi redo. Vi hjälper dig som privatperson med dina trädgårdsträd, men vänder oss också till kommuner eller företag med träd i allt från tätorter till landsbygd. Ta kontakt med oss och berätta om vad du önskar så ser vi till att hitta en smidig lösning som matchar dina behov.