hamling av träd

Vi kan hjälpa dig med hamling av träd

Vi på Alias Arborist har stor kunskap och lång erfarenhet av hamling av träd. När man hamlar träd skär man av grenarna för att samla löv till djuren. Under kalla vintrar är det svårt för många djur att hitta mat och historiskt är det en av de äldsta metoderna för att skaffa vinterfoder åt djur och hjälpa dem under den kallare årstiden. 

Vi kan hjälpa dig med hamling av träd


Vi på Alias Arborist har stor kunskap och lång erfarenhet av hamling av träd. När man hamlar träd skär man av grenarna för att samla löv till djuren. Under kalla vintrar är det svårt för många djur att hitta mat och historiskt är det en av de äldsta metoderna för att skaffa vinterfoder åt djur och hjälpa dem under den kallare årstiden. Hamling började utföras långt innan man började att skörda hö och det finns fler benämningar på tillvägagångssättet. Hamling är dock det allra vanligaste uttrycket. De träd som länge har hamlats är al, alm, ask, asp, avenbok, björk, bok, ek, hägg, lind, lönn, oxel, rönn, sälg samt vide. När man utför hamlingen beskär man grenarna med vissa specifika intervaller, mellan tre och tjugo år. Man beskär då grenarna på sensommaren innan träden tappar sina löv.

Erfarna arborister som utför hamlingen

Teamet på Alias Arborist har utbildning från Hvilans Arboristutbildning. Alias som är ägare till företaget har flera certifieringar och utbildningar vilket gör att du som kund alltid kan känna dig trygg med att vi kan vår sak. För oss som företag är det viktigt att värna om naturen och göra det bästa för träden. Du kan alltid höra av dig till oss om du har funderingar kring dina träd. Vi ger rådgivning och utför de åtgärder som behövs för träd som står i både privata och mer offentliga miljöer. Vi hjälper alltifrån privatpersoner och bostadsrättsföreningar till fastighetsförvaltningar och kommuner. Vi utför alltifrån hamling och stubbfräsning till trädbesiktning och trädfällning.


Hamling ger trädet bättre förutsättningar

Med stor kunskap och omsorg för naturen kan du som kund hos oss vara säker på att vi fäller träd på ett tryggt sätt och att vi inte tar bort träd i onödan som kunnat leva vidare. Man bör även tänka på att besikta sina träd och eventuellt utföra åtgärder som beskärning kan resultera i att träden får leva vidare, eftersom man tar hand om dem på rätt sätt. Träd är ståtliga och bidrar mycket för den omgivande miljön. De skapar dessutom naturliga skuggplatser i parker, villaträdgårdar och skolgårdar. Träd kan ofta bli väldigt gamla och genom hamling ger man trädet goda förutsättningar till ett långt liv, samtidigt som man även kan hjälpa djuren att få mat under den kallare årstiden, vilket blir en vinnande situation för alla i kedjan. Har du funderingar kring dina träd – tveka inte att kontakta oss.

FAQ

När utför man hamling av träd?

Hamling av träd sker på vintertid när träden har tappat sina löv. Helst ska man böjar hamlar när träden är unga. Boka en tid hos Alias Arborist för rådgivning och hamling av dina träd.

Varför ska man utföra hamling av sina träd?

Genom hamling får trädet bättre förutsättningar för ett långt liv samtidigt, Alias Arborist utför hamling av träd i Skåne.

Vilka träd kan man hamla?

Man kan hamla lind, platan, pil, poppel, asp och vide med fler. Alias arborist utför hamling i södra Skåne.

0
Feed

Lämna en kommentar

Alias Arborist
Uardavägen 57
224 71 Lund

Sociala medier

ANGÅENDE GDPR Den nya lagen trädde i kraft 25/5-2018 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Alias Arborist aldrig delar- eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av uppdrag som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Alias Arborist.

 

Integritetspolicy