Stort träd med grenar och gröna blad

Kan jag få rutavdrag för trädfällning?

Har du ett äldre träd i din trädgård? Även om träd kan leva väldigt länge, når vissa av dem en ålder då de behöver fällas för att undvika skada. Att ta hand om träd är en konst som kräver både tid och skicklighet, särskilt när det kommer till att fälla dem på ett säkert och effektivt sätt. Kanske har du funderat på om rut-avdraget kan användas för att bekosta trädfällning? Vi utforskar möjligheterna här!

Spara pengar med rutavdrag för trädfällning

Kort svar på frågan är ja, trädfällning är en tjänst som täcks av rutavdraget! Detta inkluderar även trädfällningstjänster. För att ta del av avdraget måste tjänsterna vara utförda av en profesionell arborist som exempelvis vi på Alias Arborist. Rutavdraget gör det möjligt för dig att dra av hälften av arbetskostnaden för trädfällning i Skåne direkt från din skatt!

Att du kan använda rutavdraget för trädfällning har flera fördelar. För det första blir det billigare eftersom rutavdraget halverar arbetskostnaden för trädfällning. Om du väljer att använda rutavdraget genom att anställa oss på Alias Arborist för trädfällning får du även tillgång till vår expertis. Vi har specialiserat oss på trädvård och kan säkert bedöma om ditt träd behöver fällas på grund av ålder, skada eller sjukdom. Med vår erfarenhet kan vi säkerställa att träden hanteras på det mest optimala sättet.

Det är dock viktigt att komma ihåg att rutavdraget endast täcker själva arbetskostnaden för trädfällning och trädbeskärning utförd av arborister. Andra tjänster såsom bortforsling av trädgårdsavfall eller nyplantering av träd och växter omfattas inte av rutavdraget. Viktigt att tänka på är att trädet också måste stå på din tomt för att du ska kunna ta del av bidraget.

Innan du planerar trädfällningsprojekt är det klokt att kontakta Skatteverket för att se till att du uppfyller alla krav för att använda rutavdraget. Om du har frågor eller funderingar är vi på Alias Arborist alltid redo att hjälpa till och ge råd.

Utnyttja skatteförmånen för trädfällning i Skåne 

Behöver du hjälp med att fälla ett träd i din trädgård? Tveka inte att kontakta oss på Alias Arborist. Vi är främst verksamma i Malmö och Lund, men våra tjänster sträcker sig över hela Skåne. Med vår långa erfarenhet kan vi säkerställa att trädfällningen utförs på ett professionellt sätt. Dessutom kan du dra nytta av rutavdraget för att göra trädfällningen billigare, om du har frågor hjälper vi dig naturligtvis. Låt oss hjälpa dig att ta hand om dina träd på bästa möjliga sätt! Läs mer om trädfällning i Skåne här.

Här kan du läsa mer om vår trädfällning på respektive ort i Skåne.

0
Feed

Lämna en kommentar

Alias Arborist
Uardavägen 57
224 71 Lund

Sociala medier

ANGÅENDE GDPR Den nya lagen trädde i kraft 25/5-2018 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Alias Arborist aldrig delar- eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av uppdrag som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Alias Arborist.

 

Integritetspolicy